Brněnský pohár 2-3-2

22.06.2015 07:59

V rozpálené hale zdejšího oddílu Moravské Slavie se konal poslední teamgymový závod sezony s mezinárodní účastí. Prestižního klání se zúčastnilo také několik vynikajících týmů z Rakouska. Chybět nemohla ani děvčata z Trutnova, která svým trenérkám a rodičům jako již tradičně připravila několik horkých chvilek a dramatických situací.

Dívky v kategorii Junior I zahájily svůj závodní program standardně. Tým nezklamal, tedy až na pár zaváhání v kompozici. Ale díky velkému bodovému náskoku z pódiové skladby se Východočeškám podařilo porazit mistryně České republiky, čímž obsadily nádherné druhé místo, hned za domácím kolektivem.

Starší juniorky své vystoupení nezačaly na akrobacii příliš zdařile, nenechaly se však položit na lopatky a dokázaly zmobilizovat své síly natolik, že zbývající dvě nářadí „zajely" na hranici svých možností. Rozdíl mezi prvními třemi místy byl pouhé tři setiny bodu, a tak si trutnovská děvčata pod horu Sněžku vezla bronzové medaile.

Ani po rozcvičení zkušených matadorek z kategorie Junior III trenéři nebyli klidní. Děvčata však v závodě zúročila bohaté zkušenosti a předvedla, že i v oslabené sestavě patří mezi špičku v republice. Druhé místo jim patřilo naprostým právem.

Všem gymnastkám trutnovského Teamgymu patří za pěkné výkony v celé sezoně poděkování, stejně tak trenérům za jejich neúnavnou a někdy i nevděčnou práci. Nyní všechny čeká dlouhý odpočinek, až na konci prázdnin přijde na řadu soustředění v Hostinném, kde budou gymnastky ladit formu a nové sestavy na nadcházející ročník. V něm bude Trutnov pořádat republikové finále v Teamgymu, na němž bude snahou dokázat, že právě trutnovská gymnastika patří k nejlepším školám v Čechách.
Zdroj: https://krkonossky.denik.cz/ostatni_region/trutnovsky-teamgym-ceka-zaslouzene-volno-20150620.html