Gymnastky přivezly stříbrný poklad z Příbrami

29.10.2011 14:00

Naše děvčata  v  pátek 28. října 2011 velmi  úspěšně zahájila sérii podzimních závodů v TeamGymu. Vypravila se bojovat  o  Pohár města Příbram v kategorii Junior II. 

Podle rozlosování přišla na řadu jako první disciplína pohybová skladba.  Hanka Jarošová skladbu pro novou sezónu upravila směrem ke zvýšení obtížnosti a tím i výchozí známky, což se projevilo dosud nejvyšším ohodnocením  7,75 bodu.

Z důvodu zranění v týmu museli trenéři na poslední chvíli upravit kompozici na akrobacii návratem k první řadě s o něco nižší obtížností. Ve druhé a třetí řadě však již převládaly tříprvkové kombinace. Dívky předvedly opakovaná salta i salta s obraty a druhá nejvyšší  známka  6,70 v této disciplíně tak dává skvělé vyhlídky do dalších závodů.

Poslední přišla na řadu trampolínka, na které děvčata dosáhla nejvyššího počtu bodů ze všech týmů 7,03, což je zároveň i jejich dosud nejlepší známka. V žádné z řad nedošlo k pádu a stříbrný pohár předčil očekávání  trenérů i děvčat. První místo obsadil podle předpokladů  mistr ČR Sokol Příbram a na třetím místě, za Loko Trutnov, se umístily úřadující vicemistryně z Moravské Slávie Brno.

 Celkovým bodovým ziskem 21,48 bodu splnily dívky hned v prvním závodě úkol od trenérů pro podzim a to pokoření  hranice  21 bodů. Výsledky

ms