MČR ve sportovní gymnastice Doubí u Třeboně

20.05.2015 20:32

Republikové finále ve sportovní gymnastice vydalo několik trutnovských medailistů

Trutnov - Jednadvacetičlenná výprava Lokomotivy vyrazila o víkendu do jižních Čech, konkrétně do Doubí u Třeboně, kde se uskutečnilo republikové finále ve sportovní gymnastice.

Republikové finále ve sportovní gymnastice vydalo několik trutnovských medailistů

Soutěžní maraton zahájilo nejmladší žactvo do devíti let. Dominik Karel Janko zacvičil svůj vypilovaný závodní program, za který zaslouženě obdržel nejvyšší známky a stal se tak přeborníkem republiky. Rovněž jeho týmový kolega Jiří Špelda nezklamal a pátým místem se zařadil mezi špičku ve své kategorii.

Následoval velice povedený výkon stejně starých děvčat, která ve velké konkurenci vybojovala bronz. O medaili se zasloužilo družstvo ve složení Pavlína Hellingerová (5. místo), Barbora Oravcová (7. místo) a Karolína Slavíková (16. místo).

V další věkové kategorii do 11 let zazářila Natálie Kolínová, která obsadila druhou příčku díky svým krásným sestavám a bezchybnému přemetu přes švédskou bednu.

Starší žákyně III a IV (do 15 let) na stupně vítězů nedosáhly, když těm starším však k získání bronzu scházely pouhé dvě desetinky. Nejlépe se v mladší kategorii do 13 let umístila Adéla Seifrtová - 12. místo a v kategorii do 15 let skončila osmá Kamila Krejčová.

Završením víkendového klání byl povedený nedělní závod dorostenek, kde se nejvýrazněji prosadila Veronika Krejčí. Vybojovala bronz. Hned za ní se seřadily čtvrtá Michaela Bachtíková a pátá Eliška Slavíková, které společně vyhrály závod družstev s několika bodovým náskokem.

Třešničkou na dortu bylo získání stříbrného poháru v soutěži všech čtrnácti krajů.

 

Gymnastika Trebon 2