Medailový náklad z republiky v Doubí u Třeboně

20.05.2012 22:06

 

Po dvou letech uspořádala Česká asociace sportu pro všechny opět republikové finále ve sportovní gymnastice. Na základě výsledků krajského přeboru se do republikového klání probojovala početná skupina trutnovských gymnastek a jeden gymnasta.

V sobotu závodili v gymnastickém čtyřboji (prostná, kladina, hrazda, přeskok) nejprve mladší žákyně  a chlapci, později odpoledne přišla řada i na starší žákyně.

Mladší žákyně bojovaly v obrovské konkurenci pětačtyřiceti závodnic v obou kategoriích a nejlepším umístěním bylo pro Trutnov 16. místo.

V kategorii starší žákyně III nastoupilo k závodu za královéhradecký kraj tříčlenné družstvo, složené z trutnovských děvčat: Elišky Slavkové, Kamily Krejčové a Pavly Svědirohové. Své sestavy předvedla děvčata skvěle. Eliška získala zlatou medaili a stala se tak přebornicí ČR ve své kategorii, Kamila s mírným bodovým odstupem vybojovala stříbrnou medaili. Vzhledem k tomu, že i třetí závodnice se umístila v první desítce z celkového počtu třiceti závodnic, získala děvčata i zlaté medaile v družstvech.

Foto: Kamča Krejčová, Eliška Slavková, Pavla Svědirohová

Nejstarší žákyně reprezentovala za Trutnov Veronika Krejčí, Michaela Bachtíková a Tereza Svobodová. I jim se podařilo odcvičit své sestavy výborně, nechaly za sebou všechny ostatní a kompletně opanovaly stupně vítězů. 1. místo získala a přebornicí ČR se stala Veronika, 2. místo Michaela a 3. příčku Tereza. Zlaté medaile přirozeně získaly i v kategorii družstev.

Foto: Terka Svobodová, Míša Bachtíková, Verča Krejčí

Trutnovské dorostenky cvičily v nedělním programu a jejich bodové zisky dosáhly na 10. a

17. příčku.

 

ms