Mezinárodní mistrovství ČR v soutěži TeamGym a TeamGym Junior 2012 Trutnov

05.05.2012 22:18

 

Nová soutěžní forma gymnastiky TeamGym zaznamenává dynamický rozvoj. Cvičenci s nejvyšší výkonnostní úrovní se trutnovskému publiku představí ve dnech 5.-.6. května 2012 v hale ZŠ Komenského v Trutnově. 

A na co se diváci mohou těšit? Soutěží se v kategoriích družstva mužů, žen a družstva smíšená. Tým tvoří 6 – 12 závodníků. Jednotlivá soutěž se skládá ze 3 disciplín. Z pohybové skladby, akrobacie a  skoků z malé trampolíny.

Pohybová skladba obsahuje gymnastické  a akrobatické prvky.  Pohybové skladby se účastní všichni členové týmu.

Při akrobacii závodníci cvičí hned po sobě a mají mezi sebou jen minimální rozestupy. Cílem je předvést tři různé série dynamických akrobatických řad. Zúčastňuje se pouze 6 nejlepších závodníků týmu.

Trampolína se v principu shoduje s akrobacií. 6 nejlepších závodníků týmu ve třech různých sériích předvede skoky z toho min. jeden přes přeskokové nářadí.

V sobotu 5. května ve 14.00 hodin bude zahájen závod  v kategorii Senior a Junior IV, kde budou gymnasti bojovat nejen o titul mistra ČR, ale zároveň i o postup na mistrovství Evropy, které se bude konat letos v řijnu v Dánsku.

V neděli 6. května proběhnou tři závody: v 9.30 hod.  kategorie Junior I (8 – 11 let),

v 13.30 hod.  kategorie Junior II ( 12 -16 let) a od 15,30 hod. závodem kategorie Junior III (od 16 let)  bude celé mistrovství ČR zakončeno. 

 

Český TeamGym dosáhl dosud největšího úspěchu na druhém mistrovství Evropy ještě pod názvem EUROTEAM v květnu 1998 v Dánsku. Českou gymnastickou federaci reprezentovala na tomto mistrovství Evropy celkem čtyři družstva a hned dvě získala v obrovské konkurenci převážně skandinávských zemí medailové umístění: družstvo FTVS USK Praha získalo mistrovský titul. Jedna z těchto zlatých medailí putovala do Trutnova do sbírky  Simony Matuškové,  jejímž mateřským oddílem byla TJ Lokomotiva Trutnov. 

ms, sk

facebookteamgym.czon-line přenos