Mistrovství ČR Ostrava 2009

25.04.2009 22:00

 

Gymnastky si přivezly bronz

Trutnov - Velkou radost udělalo trenérkám Haně Jarošové a Evě Rudolfové družstvo Junior I (kategorie do 11 let)  sportovní gymnastiky Loko Trutnov.

 
Zleva nahoře Svobodová, Scholzeová, Bachtíková, Švarcová, Svědirohová, trenérka Eva Rudolfová, dole Krejčová, Slavková,Tláskalová, Krejčí.
Zleva nahoře Svobodová, Scholzeová, Bachtíková, Švarcová, Svědirohová, trenérka Eva Rudolfová, dole Krejčová, Slavková,Tláskalová, Krejčí.

 

Na mistrovství republiky Team Gymu, které se uskutečnilo v Ostravě, vybojovalo bronzovou medaili. První a druhé místo obsadila družstva Sokolu Příbram respektive Kroměříže.

Tereza Svobodová předvedla akrobatickou řadu s vysokým saltem vpřed a potvrdila spolu s ostatními členkami družstva, že si druhou největší známku celého závodu na akrobacii zaslouží.

Na pohybovou skladbu nastoupila děvčata sebevědomě a líbivým vystoupením roztleskala v průběhu skladby celou halu. Na poslední disciplíně trampolíně svými vysokými salty a jistými doskoky děvčata potvrdila, že na stupně vítězů právem patří. S minimálním rozdílem 0,05 bodu zůstalo pod medailovým umístěním družstvo Junior III (kategorie nad 16 let) Loko Trutnov.

Do závodu vstupovalo družstvo oslabeno o v rozcvičení zraněné Květu Kážovou a Andreu Hyskovou. Tento handicap holky nezlomil a vyburcoval je k výbornému výkonu.

Nikola Martinovová předvedla na trampolíně prvek nejvyšší hodnoty, dvojné salto vpřed s perfektním doskokem. Na akrobacii podržely družstvo Monika Volšanská a Zuzka Golová. Věra Kuhnová se v Ostravě rozloučila se svojí závodní činností a již pod jiným příjmením rozšíří základnu trenérů sportovní gymnastiky v Trutnově.

Trenéři Jirka Matuška a Hana Jarošová po závodě kladně ocenili nasazení oslabeného družstva a jeho semknutost. A to je víc, než kdyby se jim na krku houpala bronzová medaile.