TeamGymová sezóna zahájena dvěma zlatými poháry

16.03.2013 09:32

 

První pohárové závody v TeamGymu se konaly 16. března 2013 v Třebíči a sportovní gymnastky z TJ Lokomotiva Trutnov nemohly samozřejmě chybět. Oddíl vyslal závodit dva týmy: Junior I (do 11 let) a Junior II (do 16 let).

Třebíčského poháru se letos zúčastnilo celkem 22 týmů z celé republiky. Zcela netradičně se začínalo dopoledne závody nejstarších závodníků a až v odpoledních hodinách přišly na řadu kategorie mladší.

Pořadatelé tentokrát spojili soutěž kategorií Junior I a II, takže všechna trutnovská děvčata cvičila v rychlém sledu za sebou v jenom závodě.  Mladší gymnastky začínaly pohybovou skladbou, za kterou obdržely od rozhodčích vysoké bodové ohodnocení, které jim v tomto závodě vytvořilo takovou bodovou rezervu, že ani drobné chyby na akrobacii a trampolíně už jim nezhatily celkové prvenství.

Starší děvčata začínala na akrobacii, kde předvedla velmi obtížné tříprvkové řady s opakovanými salty s obraty a i přes pár chyb na doskoku s přehledem tuto disciplínu, stejně jako pohybovou skladbu, vyhrála. Na trampolíně se dívkám tentokrát sice nezadařilo dle představ, ale bodová převaha z akrobacie a pohybové skladby jim zabezpečila také první místo. Vůbec poprvé tak Trutnov zvítězil v obou obsazených kategoriích.

Tímto závodem zahájila Česká gymnastická federace výběr závodníků do národních reprezentačních týmů v juniorských i seniorských kategoriích. Gymnasté a gymnastky se proto snažili ukázat to nejlepší a šli do většího rizika, což přineslo celkově větší počet pádů. Šest našich děvčat se testování do reprezentačního výběru zúčastní 30. března v Liberci.

 

ms