Poprvé v historii trutnovského TeamGymu dvě sady medailí z MČR

30.04.2013 20:24

 

Na letošní Mistrovství České republiky s mezinárodní účastí v TeamGymu, které pořádá Česká gymnastická federace, se podařilo probojovat oběma trutnovským týmům z oddílu sportovní gymnastiky. Nominaci na postup si  dívky zajistily 1. místem (Junior II) a 3. místem (Junior I) na republikové soutěži České asociace sport pro všechny, která může na MČR vyslat pouze tři nejlepší týmy v každé kategorii, stejně jako Česká obec sokolská a ČGF.

Vrcholný závod roku se konal ve dnech 27. a 28. dubna v Ostravě na zimním stadionu Sareza. V sobotu proběhly závody starších kategorií a v neděli už přišly na řadu trutnovské gymnastky.

Dopoledne patřilo nejmladším gymnastům a gymnastkám. Trutnovská děvčata zvládla výborně přeskok i akrobacii, kde předvedla krásné řady se salty. Jejich mistrovskou disciplínou byla ovšem pohybová skladba v choreografii Hanky Jarošové, která dívky vynesla na konečné druhé místo za chlapce z Ruska. Tento výkon se zapíše do historie trutnovského oddílu sportovní gymnastiky, protože dívky kategorie Junior I za sebou nechaly všechny nejlepší týmy České republiky.

Závěrečným kláním celého dvoudenního gymnastického maratonu byl odpolední závod kategorie Junior II, kde měl Trutnov také svoje želízko v ohni. Vývoj závodu byl pro dívky i trenéry velmi napínavý. První disciplína, pohybová skladba, se dívkám povedla ve skvělé synchronizaci. Akrobacie byla trutnovačkám vylosována jako druhá disciplína a vyšla také výborně. Ve třetí řadě akrobatických řad si však Míša Bachtíková vymkla kotník a nemohla pokračovat v závodu. Do třetí disciplíny, přeskok z trampolíny, musela nastoupit  náhradnice  Anička Trang, která zaskákala spolehlivě  a tým podržela. I přes smůlu se zraněním jsou trutnovské gymnastky vicemistryněmi České republiky a obhájily tak loňské umístění. 

ms